meer info: info@edille.com
of direct reserveren
benicassim, spanje

ga naar weersverwachting Benicassim
 
header image

castellon

Castellón de la Plana is de grootste stad binnen de Spaanse provincie Castellón in de regio Valencia met een oppervlakte van 109 km². In 2010 telde Castellón de la Plana 180.690 inwoners.

Waar ligt Castellon?


Castellon ligt 15 kilometer zuidelijker dan Benicasim, ook aan de kust, en 70 kilometer noordelijker dan Valencia. Castellon bestaat eigenlijk uit twee gedeelten: Castellon stad en daarnaast Castellon, el Grau, de haven van Castellon.

Het stadscentrum van Castellon is compact en veel mensen gaan te voet naar hun werk. Dat gaat vaak sneller dan met de auto in het spitsuur. Een groot gedeelte van het centrum is voetgangersgebied of gedeeltelijk afgesloten voor verkeer. Als u het centrum van Castellon wilt bezoeken, raad ik u aan om te parkeren in één van de vele parkeergarages. Op straat is het moeilijk om nog een parkeerplek te vinden. Castellon is heel goed per voet te ontdekken, u kunt zo nu en dan op een pleintje wat koffie drinken en de stad op uw gemak bekijken.

Wat te doen in Castellon?

Het winkelcentrum van Castellon ligt tussen, aan de ene kant de Calle Mayor, en aan de andere kant Avenida de Rey Jaime I. In het midden daarvan vindt u veel oude gebouwen o.a. het mooie gemeentehuis, het oude casinogebouw, de beltoren el Fadri (het symbool van de stad), het oude postkantoorgebouw (aan de Avenida de Rey Jaime) en de kathedraal van Castellon. Ook is de oude markthal nog volop in gebruik en een bezoekje waard als u van verse producten houdt. Door de stad heen staan verschillende grote standbeelden van de bekende, plaatselijke kunstenaar Ripolles.

Daarnaast is ook het oudste park van Castellon, Parque Ribalta, ook de moeite waard (vlakbij warenhuis Corte Ingles) als u in de buurt bent. Er staan nog verschillende oude huizen aan het einde van dit park, op het Plaza de la Independencia (er staat een grote lantaarnpaal/"farola" in het midden van het plein, daarom is het plein ook wel bekend als Plaza de la Farola). In het oude stadscentrum zijn twee spectaculaire bomen bewaard gebleven, een Ficus op Plaza Maria Agustina en een olijfboom op Plaza Rey Don Jaime. Op de site van de gemeente Castellon vindt u meer foto´s van de verschillende monumenten die in Castellon te vinden zijn.

El Grao, de haven van Castellon

Vanuit Benicassim kunt u per fiets, langs de kust, een fietsroute fietsen naar de haven van Castellon toe. U kunt er vis eten in één van de vele restaurantjes en een beetje rondwandelen in het havengebied. Vanaf hier vertrekken ook de boten naar de eilanden Columbretes. Er is een grote bioscoop (let op: de films zijn allemaal nagesinchroniseerd in Spaans!). En als u van groen houdt, kunt u eens "el Pinar" bezoeken, een park wat naast de golfbaan ligt. Een vaste plek voor de Spanjaarden om te barbecuen/paella te maken op zondag.

 

Fiestas

Het belangrijkste dorpsfeest is de Magdalena week, die altijd nét even voor de Fallas van Valencia plaatsvindt. De feestweek wordt geopend met een grote optocht en een bedevaartstocht om de stichting van de stad te vieren in 1252. Meer informatie kunt u vinden onder het kopje "fiestas" op deze site.

 

 

El Fadri

"El Fadri"

Park Ribalta

Villas op de boulevard van Benicassim

de vissershaven van Castellon

El Grao: de vissershaven

Feitjes over Castellon
De naam Castellon de la Plana Castelló, in Catalaans, betekent "klein kasteel" en plana betekent "vlakte" of "vlak stuk land".
Aantal inwoners Castellon telt rond de 171.669 inwoners.
Industrie Samen met Onda, l´Alcora en Villareal vormt Castellon de "driehoek van de keramiek" industrie
Dichtsbijzijnde vliegvelden Manises, het vliegveld van Valencia (een dorpje vlakbij Valencia)
Waar ligt Castellon? Ten noorden van Valencia en ten zuiden van Benicassim en Barcelona

feestdagen in castellon

 

Naam Datum
San Pedro week van 29 juni (in El Grao, de haven)
Magdalena rond maart (1 week)
Drie Koningen 5 januari (Intocht is in el Grao, de haven)
San Juan rond 21 juni (nacht)

linksAlgemene informatieve links