meer info: info@edille.com
of direct reserveren
benicassim, spanje

ga naar weersverwachting Benicassim
 
header image

culturele uitstapjes in omgeving castellon

In de omgeving van Valencia en Castellon zijn verschillende musea en andere culturele activiteiten te doen. Voor meer informatie over de openingstijden kunt u op de link van het betreffende museum klikken.

musea

villa route, benicasiM

Al wandelend over de boulevard van Benicassim, kunt u de diverse oude strandvilla´s bekijken (er is een route die u kunt volgen). Bij elke villa staat een bordje met een korte beschrijving (tekst in Engels).

Wat: Route langs oude villa´s
Waar: Boulevard van Benicassim


bodega carmelitano, benicassim

In het dorp is een bodega Carmelitano van de plaatselijke likeur, gemaakt door de monikken van het klooster in de Desierto de las Palmas. U krijgt een rondleiding met gids door de bodega en daarna kunt u de likeuren proeven en natuurlijk kopen!

Wat: Bodega
Waar: Begin Calle San Tomas, Benicassim


planetarium, El grau de castellon

Het planetarium ligt aan het strand van Castellon. Hier kan men permanente exposities bezichtigen en er worden dagelijks films geprojecteerd op het hemelgewelf.

Wat: Planetarium
Waar: Net voor de haven van Castellon


diverse musea, castellon

In Castellon zijn er diverse musea. Eén daarvan is het Museu de Belles Arts. Dit museum heeft vaste en wisselende tentoonstellingen op het gebied van kunst.

Theater en muziekvoorstellingen zijn in het Casino en Auditorio van Castellon.

Wat: Museu de Belles Arts
Waar: Castellon


keramiek, l'alcora

Keramiek museum van l´Alcora: een overzicht van de rijke keramiek historie van de provincie Castellon. Zowel antieke als moderne keramiekstukken zijn hier te bewonderen. Er zijn ook verschillende routes door het dorp rondom het tema keramiek. Bv. de route om de verschillende mozaikmuren te bezoeken.

Wat: Keramiek museum
Waar: Oude centrum L'Alcora


MIAU, Fanzara

M.I.A.U. in Fanzara: een museum in de open lucht. Elk jaar begin juli, tijdens een 4 daags festival, worden de muren van dit kleine dorpje beschilderd door graffiti artiesten. Gedurende het hele jaar zijn de kunstwerken in de open lucht te bezoeken.

Wat: Graffiti kunst
Waar: Fanzara


Natuurmuseum, onda

Natuurmuseum Carmen in Onda: een museum volgepropt met opgezette dieren, mineralen en insecten collecties en andere curieuze verzamelingen.

Wat: Opgezette dieren en natuurcollecties
Waar: Onda


Kunstcollectie, Vilafames

Kunstmuseum van Vilafames: moderne kunst in een oud paleis. Het is een leuk uitstapje om ook het dorpje zelf te bezoeken, wat nog een mooi oud gedeelte heeft en waar verschillende kunstenaars hun ateliers hebben.

Wat: Moderne kunst
Waar: Vilafames


museum la valltorta, tirig

Museum de la Valltorta in Tirig: museum gewijdt aan de prehistorische rotstekeningen die in de buurt zijn te bezichtigen (hier vandaan vertrekken de wandeltochten naar de verschillende locaties waar de rotstekeningen zich bevinden). Informeer eerst goed naar de verschillende uren waarop de wandeltochten vertrekken!

Wat: Rotstekeningen
Waar: Tirig en omstreken


musea, Valencia

Verschillende musea in Valencia: lijst van de vele musea die u in Valencia kunt bezoeken. In het oude centrum van Valencia zijn verschillende musea gevestigd. In het nieuwe gedeelte vindt u het CAC dat alleen al een bezoek waard is om de mooi moderne gebouwen die er staan te bekijken.

Wat: Diverse musea
Waar: Valencia