meer info: info@edille.com
of direct reserveren
benicassim, spanje

ga naar weersverwachting Benicassim
 
header image

openbaar vervoer in spanje

Metro, bus, taxi en trein in Valencia en Castellon

Als u naar Valencia gaat per vliegtuig, dan landt u op Aeropuerto del Manises. Dit vliegveld ligt op 10 km buiten de stad Valencia. Per bus, metro of taxi kunt u op de plaats van bestemming komen. U kunt ook een auto huren op het vliegveld van Valencia of een vliegveldtransfer boeken. Meer informatie over transport vanaf het vliegveld vindt u op de website van de CityGuide Valencia (Engelstalig).


Metro vanaf Valencia vliegveld

Het vliegveld van Valencia ligt in Manises. Het vliegveld van Valencia heeft geen treinverbinding, wel een uitstekende metro verbinding die een frequente dienstregeling naar het treinstation van Valencia biedt. Metrolijnen 3 en 5 vertrekt vanaf het vliegveld Valencia naar metrostation Xativa/treinstation Noord (Valencia). De reis duurt ongeveer 25 minuten en een kaartje kost nog geen 2 euro (zone A). Bekijk hier de website van de metro van Valencia waar u meer informatie kunt vinden.


Bus vanaf Valencia vliegveld

Wilt u naar het centrum van Valencia dan vertrekt er iedere 20 minuten een Aero-bus vanaf de aankomsthal. De Aero-Bus brengt u direct naar het centrum van Valencia. Tussen 06.00 en 22.00 vertrekt de bus iedere 20 minuten. Tarief rond € 2,50. Lokale buslijn 150 verbindt de luchthaven ook met Valencia, maar deze lijn stopt bij veel meer haltes. Tarief: € 1,05. De laatste bus vertrekt om 23.15.


Taxi naar Valencia

U kunt natuurlijk ook per taxi naar Valencia. Een ritje naar Valencia centrum duurt ongeveer 20 minuten en kost rond de € 15,00. Taxi's staan pal voor de uitgang van de Aankomsthal/Arrivals. Het tarief is afhankelijk van het tijdstip, maar reken op € 0,73 - € 0,93 per kilometer. Er wordt een luchthaventoeslag berekend van rond de €3. U kunt een taxi bellen via +34(0)963 703 333


Treinkaartje kopen in Spanje

Vanaf het treinstation Valencia Noord (stoptrein) en Valencia Joaquin Sorolla (snelheidstrein) gaan er een paar keer per dag treinen naar Benicasim, Oropesa en Castellon. Een metrokaartje kost 1,70 en een treinkaartje Valencia - Benicasim heeft een prijs vanaf 7,15€ (dit is de goedkoopste trein). De reistijd is ong. 1.30 uur. Afhankelijk van welk type trein u kiest en welke klasse ("clase" en "tarifa") komt u op een goedkoper of duurder treinkaartje uit. De meest eenvoudige treinen zijn de "regional" en "regional express", de wat luxere treinen zijn de TALGO en Euromed.

Indien u ervoor kiest om te reizen per trein vanaf het vliegveld van aankomst, kunt u een treinkaartje reserveren vanaf uw aankomstplaats in Spanje (het is gewoonte om een treinkaartje te reserveren in Spanje indien voor langere trajecten). Via internet kunt u een reservering maken. U kunt het treinschema van Renfe (NS in Spanje) via internet raadplegen.

Normaal volwassen tarief (tweede klas) noemt men in Spanje "Turista". De trein is over het algemeen een erg comfortabele manier van reizen door Spanje (met name de Euromed). Bewaar u treinkaartje (indien u een enkeltje heeft gekocht) want deze geeft recht op korting wanneer u een terugtocht koopt (binnen een bepaalde periode).

Ook kunt u de site van Renfe raadplegen voor kortere trips naar bv. Castellon of Valencia Centrum (Station Norte). Deze kortere routes worden de "cercanias" genoemd. U kunt ook op het station via automaten een treinkaartje kopen. ´s Avonds is soms alles gesloten (op de kleinere stations) en kunt u gewoon instappen in de trein en een kaartje kopen bij de conducteur.

TIP: *** U kunt ook treinkaartjes kopen via een internationale site voor treintickets thetrainline.com in het Nederlands***


Bussen in Benicasim en Castellon

Er rijden bussen tussen Benicasim - Oropesa en Castellon. De vertrektijden kunt u vinden op de site van Autobuses Castellon.

ontbijt
menu
--------------------