meer info: info@edille.com
of direct reserveren
benicassim, spanje

ga naar weersverwachting Benicassim
 
header image

Fietsen huren in benicassim

Verhuur van fietsen via de gemeente bij de sporthal van Benicasim

Via de gemeente kunt u max. voor 1 week (per maand) fietsen (pdf) huren. Per dag betaalt u 1 euro. U kunt deze ophalen bij de sporthal (voorbij supermarkt Consum richting dorp, bij het overdekte zwembad). Er wordt een identiteitsbewijs gevraagd en 50 euro borg. Adres: Pabellón Municipal de Deportes (naast het zwembad) Calle Torre San Vicente, zonder nummer. Tel: 964 302662.

Openingstijden:

Maandag tot en met vrijdag: 9:00-13:30 y 16:30-21:00
Zondag en feestdagen: 9:00-13:30

In het centrum van Benicasim vindt u meer fietsenwinkels die ook fietsen verhuren:

Ujibikes verhuurt fietsen. En ook via Ecokmbikes kunt u fietsen huren.


Burricleta huren

Wilt u het binnenland van de provincie Castellon per fiets verkennen, dan is een leuke optie om een fiets te huren met motor (een zogenaamde "burricleta"). Het binnenland is nogal heuvelachtig en dan is het fijn om een beetje "hulp" te krijgen van de motor op de fiets. U kunt deze fietsen in Atzaneta huren in het Centrum Maestrat-Castelló, online via burricleta.com, of ter plekke.


Fietsroute "el Grau"

Vanuit Benicassim kunt u per fiets, langs de kust richting Castellon, een fietsroute fietsen naar de haven van Castellon (“El Grau”) toe. U kunt er vis eten in één van de vele restaurantjes en een beetje rondwandelen in het havengebied. Vanaf hier vertrekken ook de boten naar de eilanden Columbretes. Er is een grote bioscoop (let op: de films zijn allemaal nagesinchroniseerd in Spaans!). En als u van groen houdt, kunt u eens "el Pinar" bezoeken, een park wat naast de golfbaan van Castellon ligt. Een vaste plek voor de Spanjaarden om te barbecueën/paella te maken op zondag.


Fietsroute "Via Verde"

Er is een prachtig wandel-/fietspad aangelegd op de oude spoorlijn, die loopt van Benicasim naar Oropesa. Het is een prachtige route, de 'Vía Verde' genaamd, (vía = spoor, verde = groen). Het pad voert u door de natuur, door de voormalige spoortunnel en langs de zee. Langs de weg staan af en toe bankjes om even uit te rusten of om gewoon te genieten van het prachtige uitzicht. Neemt u wel een lantaarn mee (of licht op de fiets) voor het geval u door de lange tunnel moet waar het licht soms niet werkt. De Via Verde vindt u door richting Hotel Voramar te fietsen ( de gehele boulevard af fietsen). Bij het kuuroord “el Palasiet” vindt u de bordjes die het begin van de route aangeven. Hier vindt u een pdf file met de route van de Via Verde Oropesa-Benicasim.

Hier vindt u een pdf files waar een fietsroute binnen Benicassim wordt aangegeven:

fietsroute binnen Benicasim


Fietsroutes Castellon

De stad Castellon was vroeger (en nu nog, maar in mindere mate) omringd door rijstvelden en sinaasappelboomgaarden. Er zijn verschillende fietsroutes beschreven in een (Spaanse) folder van het VVV van Castellon, die zich alle aan de rand van de stad Castellon bevinden.

fietsroutes rond Castellon

ontbijt
ontbijt
ontbijt
--------------------